1 Nisan 2014 Salı

Nice mutlu yaşlara diğer yarım :)

Bugün eşimin doğum günü... Bu nedenle ben de ona bir bavul kutu yaptım. Bavul şeklindeki her şeye bayılıyorum. Bu bavul kutlular atölyeye geldiğinden beri de yapmak istiyordum ama her zamanki gibi alıp da yapılmayı bekleyen objelerden birisi oldu. Eşime özel bir şey yapmak istediğimden aklıma ilk bu kutu geldi. Malum ahşap dünyasında beylere uygun bir şey bulmak da zordur :)

Kavaktan olan kutunun üzerini bir kat siyah boyadıktan sonra patina rengi, küf yeşili, kızıl kahve (sırası bu şekilde) kullanarak deniz süngeri ile eski görünmesini istediğim yerleri boyadım. Sonra ortalardan dışa doğru siyah ve kızıl kahveyi deniz süngeri yardımı ile eskitme yaptığım yerlere kaynaştırdım ve çok yoğun burnt umber yağlı boya eskitme yaptım. Bu tekniği çok seviyorum. Aslında anlatarak anlaması zor bir teknik.

Bir düğer yaptığım obje de anahtarlık. Sevgili çocuklarım (aslında daha çok oğlum) anahtarını sürekli bir yerlere bırakıp sonra da koyduğu yeri unuttuğu için bizim için faydalı bir şey oldu... Kalasın üzerini zımparaladıktan sonra (yoksa çok kıymıklı oluyor) yalap şap beyaz boyadım. Küp şeklindeki ahşaplar St.Petersburg'dan aldığım bir kitin içinden çıkmışlardı. Onları yukarıdaki gibi küf boyadım. Altlarına kanca takıp kalasa yapıştırdım.

Ev giderek modern vintage tarzına dönüyor. Benim de hoşuma gidiyor. Daha yapılacak çok şey var. Şimdi müsaadenizle atölyeye çıkıyorum... Hepinize güzel bir hafta diliyorum ;)

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika olmuş arkadaşım...bayıldım

Unknown dedi ki...

Her ikiside muhteşem,özellikle kalası değerlendirmenize bayıldım,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

her zamanki gibi çok güzeller seden hanım, Eşinize de mutlu ,sağlıklı yıllar dilerim. Sevgiler...

Mycolourfullife dedi ki...

Sedenim cok guzel oldu ellerine saglik..

Unknown dedi ki...

Sedencim ikisi de harika görünüyor,ellerine sağlık.Sevgilerr..

Unknown dedi ki...

cok begenildigine eminim,,sahibi tarafindan:)
sedencim,,nice guzel yillara
sevdiklerinizle...beraber

Adsız dedi ki...

merhaba
bavulu nereden temin ettiniz bilgi verebilirmisiniz sakıncası yoksa?

tarchinbyseden dedi ki...

eceaymer.com adresinden alabilirsiniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...