27 Nisan 2014 Pazar

biz 4 kişilik bir aileyiz...





Bu kuş yuvalı dresuarı ilk gördüğüm günden beri çok seviyordum. yaklaşık 3 yıl belki biraz daha fazla oldu. Sonunda yaptırmayı başardım ve aylarca ham haliyle bekledi.

Çünkü bir türlü ne renge boyayacağıma, üzerine ne yapacağıma karar veremiyordum. Tek bildiğim dekupaj uygulamak istemediğimdi. Daha doğal görünümlü bir şey yapmaktı amacım. Önce beyaz dedim ama girişimde beyaz çok çiğ duracaktı. Sonra maviye karar verdim ama bu defa da doğal görüntüsünü kaybedecekti. Ayaklarına boya çatlatma yapmaya karar vermem ise benim için gerçekten gelebileceğim son noktaydı. Ahşap boyamada her tekniğin yeri benim için ayrıdır ama ne yalan söyleyeyim boya çatlatma son sıralarıma yerleşti. Pek doğal gelmiyor nedense. Ama bu dresuarın ayaklarına çok yakıştığını düşünüyorum.




Beyaz zemin boyasını ellerine sağlık sağ olsun Nalan abla yaptı. Ben bir türlü zaman bulup boyayamıyordum. Sonunda sabahları bir saat erken atölyeye gidip devamını boyadım. Çekmeceleri neden yeşil yaptığımı bilmiyorum. Belki de doğada en çok gördüğümüz renk olduğu için. Boyadıktan ve yağlıboya eskittikten sonra çok beğendim.


En üstü ve altını da önce kalas görüntüsü vermek için çizgi çizgi kazıdım. Önce yağlıboya sürdüm sildim hoşuma gitmedi. Sonunda budağın daha doğal görüneceğine karar verdim. Buket ile el birliği yaptık ve budak çalıştık. Ama yağlıboya olarak burnt umber kullanmadım. Onun kızıllığı çok hoşuma gitmedi ve raw umberda karar kıldım.

Sonra kurumaya bıraktım...

Sonra boynum rahatsızlandı...

Dresuar aylarca atölyede öylece yattı :(

Sonunda baktım olmuyor eve getirdim köşesine koydum...

Bu arada bu dresuardan sevgili Yeşim de almıştı. Yeşim öğrencim diyeceğim ama artık arkadaşım demek daha doğru olacak. Dünya tatlısı şen, konuşması çok keyifli bu arkadaşım beyaza boyadı dresuarını ve üstüne o da budak çalıştı. Yetmedi Füsun Ürkün ile el boyaması yaptılar. Alta kuş yuvası, çekmecelere kuşlar.

İşte tam aradığım fikirdi :)

Yine de dresuar evdeki yerinde beklemeye devam etti...

Ta ki düne kadar :)


Bir hırs giriştim akşam. Nasıl da yorgundum elimi kolumu kaldıramıyordum. Ama taktım mı da takıyorum işte :D Akrilik boya ile kuş yuvasını çalıştım. Yaklaşık bir buçuk saat...

Sonra koltukta sızdım :D

Sabah kahvaltıdan sonra da yağlıboya ile son rötuşlarını yaptım... amaaaaaa bitmedi :) Sadece kuş yuvası bitti... Yuvaya da 4 tane yumurta koydum. Biz 4 kişilik bir aileyiz. Kızım, oğlum, eşim ve ben...

Kuş yuvası kuşsuz olmaz tabi ;)

Hepinize enerji dolu bir pazar ve enerji dolu bir hafta diliyorum... Zira benim enerjiye çok ihtiyacım var.

Bir de naçizane bir talebim var... Lütfen gün 24 saatten 48 saate çıksın :) yapmak istediğim binlerce şey var yetişemiyorum ve artık uykuda geçen zamana acıyorum :)

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Gunlerin 48 saate çıkmasını bende istiyorum, yapmak ve denemek istediğim, öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki benim de. Dresuar çok güzel olmuş, el boyamasının yeri bir başka, çok yeteneklisiniz zaten hiç dekupaja falan gerek yok :))

Juliette Koc dedi ki...

Ne kadar hoş olmuş ellerine sağlık Seden. Tasarımı zaten çok şık ve kendine has bir tarzı var. Kuş yuvası ve yumurtacıklarla da muhteşem olmuş. Kuş yuvası çekmeceleri her açışında mutluluklar yayılsın yuvana..

Unknown dedi ki...

harika bir is cikmis ortaya..
damgani vurmusun yine sevgili tarchin,,,
seni ve yaptiklarini cok seviyorum:)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Canım benim çok yorulmuşsun ama değmiş. Bu kadar güzel bir çalışmayı sadece sen başarabilirdin zaten. Yardım eden dostların da ellerine kollarına sağlık!
Güle güle kullanın ,güzel evinizde kapıdan girenleri sevgiyle mutlulukla karşılasın ,doyumsuz sohbetlerin kulak misafiri olsun!
Sevgiler ♥

bircanın renkli dünyası dedi ki...

mutlu oazarlar*-*

bahar006 dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş, ellerine kollarına, ağrıyan beline, boynuna sağlık:)

gökkuşagı dedi ki...

harikaaa ellerinize sağlık:)

Unknown dedi ki...

Şahane olmuuş! Hani yurtdışında sokakları 3 boyutlu resimler ile boyarlar,ona benzer bir izlenim verdi.Çatlatma tekniğiniden de sadece benim hoşlanmadığımı sanırdım ; bu çalışma yanılttı,ellerinize sağlık

martinealison dedi ki...

Bonjour,
Une grande originalité... Je me suis agréablement promenée dans votre univers et je me permettrai de revenir vous faire une petite visite.

Gros bisous ❀ ❁ ❤︎ ❤︎ ❤︎ ❁ ❀

Unknown dedi ki...

eline, koluna, boynuna, zevkine, emeğine sağlık:)) çok çok çok güzel bir çalışma olmuş. el boyaması harikaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...