25 Mart 2012 Pazar

cupcakessssss



Yaz geliyorrr.... Sabah kuş sesleri ile uyanmak öyle güzel ki :) Ben ki kar yağmasını en çok isteyen kişi olarak kardan bıktıysam, herkes bıkmıştır sanırım :) Balkonda keyifli kahvaltıların ve akşamüstü çaylarının zamanıdır artık ;)

Şu anda arkamdaki pencere açık ve içeri temiz hava hafif bir esinti ile birlikte giriyor... Mis gibi... Ne huzur :)

Ama pazar günü demeyip ben yine boyam ve fırçamla haşır neşir oluyorum. (bir yandan çamaşır makinasında çamaşırlar yıkanırken :))

Yukarıda görmüş olduğunuz resimdeki seramik tabaklar sevgili arkadaşım Ceren ve annesi Ayşe teyzenin ev hediyeleri. Tantitoni'de gördüğümde direk vurulmuştum bunlara :) (Tantitoni'de vurulduğum onlarca diğer şeyle birlikte :D) Yanındaki ayaklı cam pasta tabağına gelince.... İşte o benim marifetim :)

Sevgili Ece dün atölyede öğrencilerimize cam üzerine peçete uygulamayı gösterdi. Ben de uzuuuun bir süredir cam boyamamıştım, iştahım bir kabardı ki anlatamam :) Hemen bu harika cupcake desenli peçeteden iki tane kaptım ve evin yolunu tuttum. Ancak dün doğumgünü telaşından elimi süremedim bir türlü. Tüm akşam evde kaybolan digiturk kumandasını aramak da cabası... Bu arada hala bulunamadı :/

Cam kaba gelince, alalı 7-8 ay oluyordur sanırım. Boyamak için alıp vakitsizlikten bir köşede bekleyen onca objeden birisi işte... Sonra bu peçeteler geldi atölyeye ve tatatataaaaammmm işte beklediğim fırsat :)



Az önce bitti, taze yani :) Şimdi bunu 3 hafta sağlam bir yere koyup unutacağım ki boyası iyice sabitlensin, ardından vernik olacak... Bu objede kullanılan yapıştırıcı tabi ki Plaid'in Royal Coat yapıştırıcısı ve boya da Folkart'ın beyaz Enamels (cam için özel opak) boyası...

8 yorum:

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

çok güzel görünüyor emeğinize sağlık sevgiler:)

Kafe de Mola dedi ki...

Çok şık olmuş.Bayıldım yaaa.Marifetli ellerinize sağlık.

lolipu dedi ki...

heyy peçete süpermiş:))) ben de istiyorum, atölyeye geldiğimde unutturma bana olur mu:)))Yarım kalan işlere bir yenisini daha eklemek istiyorum:))))

tarchinbyseden dedi ki...

teşekkürler bayanlar ;) lolipucum yarın gider gitmez ayırıyorum peçeteni canım ;)

Çiğdem dedi ki...

Çoook şükela olmuş... Nam nam nam direk gel ye beni diyor...:)

Bazı sorularım var :) Peçeteleri içerden yapıştırıp mı boyadınız yoksa herşey dış kısmında mı? Bir de enamels boyadan sonra vernik kullanmak gerekli mi? Ahşap boyamada kullandığımız verniği kullanabiliriz sanırım.

Peçeteleri doğru anladıysam
Plaid Royal Coat Decoupage Finish ile yapıştırdınız. Ben Peçete aplike medium kullanarak yapıştırmıştım. O yüzden merak ettim.

Çok soru sordum... Dayanamadım, merak ettim, kusura bakmayın. :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok sevimli olmuş, :))

Unknown dedi ki...

plaıd ın pecete yapıstırıcısımı bahsettıgınız?

tarchinbyseden dedi ki...

Teşekkürler sevgili blogdaşlarım :)

Çiğdem içten çalıştım herşeyi. Önce peçeteleri oydum, tersten cama içten üstüne royal coat sürerek yapıştırdım. Ardından 2 kat yine royal coat sürdüm heryerine. (renk heryerde homojen olsun diye) Üstüne de boyayı ponponlayarak boyadım. Henüz vernik yapmadım. 21 gün bekleteceğim ki boya iyice sabitleşsin. Arkasından 8-10 kat sprey vernik atacağım. Ahşaba kullandığımız vernik oluyor :)Peçete yapıştırıcısı da kullanabilirsiniz. Benim elimde yoktu, zaten royal coat o kadar güzel bir ürün ki (keşfedenin ellerine sağlık :)) ayrıca peçete yapıştırıcısana gerek olmuyor :)

Esce Normak dekupaj yapıştırıcısı kullandım ama elbette peçete yapıştırıcısı da olur ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...