17 Temmuz 2014 Perşembe

nedir şu driftwood?




Yaz geldi geleli pinterestte bir driftwood furyasıdır gidiyor. Deniz temalı panolar açılıyor, içine deniz ve marin temalı ne varsa kaydediliyor. Dekoratif birbirinden güzel şeyler... Bunların başında da driftwood'lar geliyor. Yelkenli yapanlar, balık yapanlar, denizatları, neler neler...

Peki bu driftwood nedir arkadaşlar?



Olaya şöyle başlayayım masal gibi olsun ;)

Anamur'a geldiğimiz gün (sabahın bir körü indik otobüsten) soluğu plajda aldık. Daha kuma ayağımı bastım... :) ...

Her yıl Anamur'dan eve torba torba taş taşıyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır taş boyuyorum. Ama son birkaç senedir her yer boyanmış taş dolu. E benim de hevesim kaçtı biraz.


20140716_191746

Eşime dedim ki: "Bu sene eve hiç taş taşımayacağım."

Ne kadar cesurca bir laf değil mi :) Anamur boyamaya uygun taş cenneti ve ben bir tane bile götürmeyeceğim...

20140716_190733

Tamaaaaaaaaam evde birkaç kutu dolusu var itiraf ediyorum :D ama gördüğüm her taş benim için yep yeni bir ufuk... Yine de sözümde duracağım ve götürmeyeceğim. Abartmayayım. Çok çok aklım kalırsa 3-5 götürürüm hepsi o...

Sonra ekledim: "Bu sene sadece tahta götüreceğim :D"

Der demez başladım toplamaya... Kaç kutu oldu bilmiyorum ama yanımda taşıyamayacağım kadar çok. Her halde kargoya veririm :)

20140716_190728

İşte o topladığım tahta, ağaç parçalarına driftwood deniyor...

DRIFTWOOD: Özellikle deniz ve nehir kenarlarında su ve rüzgarın etkisiyle çürüyen, renk değiştiren ve ağacın cinsine göre eğilip bükülen dal parçaları. Özellikle deniz kenarındakiler tuzlu suyun etkisiyle çok daha güzel deforme oluyorlar. Pek çok deniz ve nehir canlısı, kuş için de besin kaynağı bu çürümüş dallar...

Benim içinse sanat eseri yaratmak yeni tasarımlar oluşturmak için mücevher değerinde bedava malzeme :) Hele ki deniz temalı herşeye bayıldığımı düşünürsek ;)

Günlerdir hem onları topluyorum hem de çarpı işi yapıyorum. Kanaviçe işte tabi ama çarpı işi demek hoşuma gidiyor :) Çünkü daha melodik geliyor...

Önceki gün düşündüm taşındım, işlediğim şeye çelenk yapmaya karar verdim. Ancak Anamur'da malzeme bulmak sıkıntı. Hemen sevgili Sevil'i ( http://mycolurfullife.blogspot.com.tr/ )aradım. Yarın atölyeye gideceksen bana bir güneş çerçeve kargolayıverin dedim. Sağolsun o da gider gitmez paketlemiş. Nalan abla da dün akşamüstü kargoya vermiş. Hoooop bugün akşamüstü elimdeydi :)

Hızlıca tek kat ve de yalap şap beyaza boyadım. Hatta akrilik boya yoktu guaş boya ile boyadım. Verniklemedim de... Amaç dura dura eskimiş görüntüsü yaratmak değil mi ;) Zaten Üzerine driftwood'ları yapıştırınca altında pek de birşey görünmeyecekti. Driftwood'ları yerleştirip kuvvetli yapıştırıcı ile (bende peligom vardı) yapıştırdım. Üzerine pamuk iplikle birkaç fiyonk. Aralara midye kabukları...

20140716_190537

İşlememe gelince... Bir başka Jeremiah Johnson tasarımı. Meleğin kanatları orjinalde ahşap kesimdi. Ben onları da driftwood ile yaptım. İşlemeyi bu defa kumaşa değil perforated paper adında kağıt ile plastik arası bir malzemeye işledim. DMC marka olan bu kağıdı malesef Türkiye'de bulmak zor. Yani sanırım da yok :( Ben İspanya'dan almıştım. Beni bu malzemeyle de tanıştıran çarpı işi kraliçem Dolunay (http://ahousefulofhappiness.blogspot.com.tr/ ) tabi ki... Tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum canım benim, iyi ki varsın...

Bu malzemenin güzel yanı kenarlarını bir milim dıştan kesince işlemede atma sökülme olmuyor. Süper birşey. Ama tabi sadece bu tarz işler için kullanışlı.

Sonuçta işlemeyi de ortasına yerleştirince bence güzel oldu. Bu arada aslında meleğin önlüğünde dini birşey yazıyordu. Bize uymadığı için ben onu çok sevdiğim başka bir cümle ile değiştirdim: "LOVE makes our house a home / Sevgi evimizi yuva yapıyor"

20140716_190528

Belki Ankara'ya dönünce çelengin ortasına deniz temalı başka birşey işlerim ve meleğimi de başka türlü değerlendiririm ama şimdilik bu hoşuma gitti, siz ne dersiniz bilemem ;)



Hazır driftwood kısmına girmişken bir de kolye yaptım kendime. Basit ama şık oldu kanımca :) Bu arada Anamur sahili tam bir driftwood cenneti:



Ayrıca burası caretta caretta yuvalama sahili. Öyle güzel koruyorlar ki yumurta alanlarını, çok takdir ediyorum :) Her sene de bu yuvaların fotoğrafını çekiyorum. Ama henüz çıkıp da denize yürüdükleri döneme denk gelemedim. Elbet bir gün o da olacak :)


20140716_191025


Seden Sezer Anamur'dan bildirdi dostlar... Bir başka postta buluşmak ve gülüşmek dileğiyle bu geceki yayınımız burada bitiyor ;)

Driftwood cenneti:



Deniz kaplumbağası yuvaları:


13 yorum:

Unknown dedi ki...

driftwoodmuş adı demek bayılıyorum bu malzemeyle yapılan herşeye sahile indiğimde arıyorum tarıyorum bulamıyorum şöyle açık renklilerden.çelengine gelince bayıldım deniz kabuklarıyla birlikte ne sevimli.Meleği de çok sevdim ellerine sağlık ne diyeyim harikasın iyi tatiller...

martinealison dedi ki...

Simplement adorable...

☼ Je vous souhaite un très bel été. ☼
Gros bisous♡

lolipu dedi ki...

Anamm anamm ne güzel olmuş:) sizin orası dal cennetiymiş:) Fena aklıma girdin Sedencim, bakalım bizim oralar da var mı:)))

tarchinbyseden dedi ki...

Yaaa driftwoodmus. Anamurda cok var ezemcim gel :)

tarchinbyseden dedi ki...

Thank you martinealison ;)

tarchinbyseden dedi ki...

Umarim sizin orda da vardir simuncim ama yoksa bana bir alo de :) ;)

Ahu (lavantabahcesi.com) dedi ki...

çok güzel olmuş Seden, ellerine sağlık, bende seneler önce pamuk iplikle birbirine bağladığım driftwood'lardan sallanan bir obje yapmıştım, denizden gelen her şey güzel zaten... çarpı işin de cici olmuş, benim perforated paper kaç yıldır dolap bekliyor ama elim gitmiyor işlemeye bi türlü belki yılbaşı zamanı...

sahi Dolunay hanım nerelerde, uzundur yazmıyor sanırım, gerçi ben de ara ara kopuyorum blogdan, umarım iyidir, görüşürseniz selamlar

Not: mail dönüşün için teşekkürler canım, gördüm ama dönemedim, ilk fırsatta yazacağım ;) sevgiler

tarchinbyseden dedi ki...

Ahucum çok teşekkürler. Dolunay çalışıyor haftada 6 gün. Aslında çok da güzel işler çıkarıyor ama blog yazacak zamanı olmuyor yazık :)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Bir şey daha öğrendim demek driftwood buymuş. Birkaç yıl önce Boyner'de ayna çerçevesi biçiminde görmüştüm ,hoşuma gitmişti ama benim evin temasına uygun olmadığından almadım. Senin yaptığın çarpı işine ise "cuk!" oturmuş . Zaten JJ tasarımlerını çok beğenerek işliyorum ben de. Dur şu perforated paperı İngiltere'de bulursam getirtebilirim .Başıma iş açtın şimdi Sden :) elimde ne çok yarım iş var,görsen şaşarsın.
Neyse şaka şaka... Çok güzel bir yayındı yine,teşekkürler canım ve iyi tatiller !

Cicideko dedi ki...

:) Ben de taş toplayıcılardanım. Geçen sene yazlıktan Kayseri'ye topladığım taşları bavullara koyup getirmiştim. Benim favori taşlarım orta boy yuvarlak taşlar. :)) Sizin bu yazınızı gördükten sonra ben de bu sene dal toplayacağım.
Çelenk çok hoşuma gitti. Özellikle çarpıişi ile çok hoş durmuş. Ben de çarpıişi yapıyorum. Böyle kombinlemek hiç aklıma gelmemişti. Ellerinize sağlık!

renklidesign dedi ki...

Yaşasın. Topladığımız eşyalara bir de bunlar eklenecek. Teşekkürler :))))

Unknown dedi ki...

harika bir tasarim cikmis ortaya,,,cercevesine ayri bayildim
kizcegize ayri bayildim:))))))))
o kadar birbirini tamamlamiski,,
bayildim bayildimda,,,o tathtaciklar bizde yok:(
sevgiler sana,,,neden parmagin sistigini anladim simdi!

birdunyafikir dedi ki...

Acayip sevimli bir şey olmuş ama bu:)
Şu işleme kağıdının Türkiye'de olmaması da can sıkıcı:-/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...