2 Mayıs 2014 Cuma

will you play with me?

 
 
Dama mı oynayalım?
 
 


Yoksa X-O mu?

Bir süredir uygun büyüklükte bir kare pano ya da daha iyisi kutu arıyordum. Kutunun derin olmaması gerekirdi. Sonunda bugün buldum :)

Aslında satranç olacaktı... Hala daha olabilir, uygun satranç taşları bulana ya da yapana kadar ;) Bu akşam ancak bu kadarı çıktı...



Kutuyu önce koyu gri renkte boyadım. (kapağını ve kutunun yan kenarlarını). Sonra kapağa yoğun mum sürdüm. (parafin de olur) sonra lacivert boyadım. Tekrar mum sürdüm. Krem rengi boyadım ve güzelce zımparaladım. Ardından turkuaz ile bantla karelerini çalıştım. Karelerin aralarını kazıdım. Üstten bir kez daha zımparaladım.


Kutunun altını lacivertle süpürdüm. Sonra turkuaz ile süpürdüm. Balık stenciller yaptım ve eskitmek için zımparaladım.

İçini bej boyadım. Nedense deniz temasına çok yakıştırdığım bir renk. Belki de plaj kumunu çağrıştırdığı için. Kapağın altını da bej boyadım. Lacivertle çizgilerini boyadım...




Dama taşı olarak uygun büyüklükte midye kabukları ve deniz taşları (Anamur'dan topladığım) kullandım. X-O için de biraz daha büyük deniz taşlarına akrilik ile X ve O boyadım.




Artık plaja giderken yanımıza alabiliriz :)




Denize gitsek artık değil mi :D


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir fikir ve çok şık bir çalışma.Ellerinize sağlık, sevgilerimle...

lolipu dedi ki...

yaa yine ne güzel şeyler yapmışsın Sedencim:))) kuş evli dresuarına da bayıldım:) ben gene durdum bu aralar, yaptıklarını gördükçe gaza geliyorum:)

tarchinbyseden dedi ki...

Coook tesekkurler :)

Lolipu bos durmak yok ;)

bahar006 dedi ki...

Nefis olmuş, ellerine sağlık:)

Esen Can dedi ki...

Ne güzel olmuşlar ve ne kadar da zahmetli okurken, ellerinize sağlık, inşallah tez vakitte kavuşuruz denize, güneşe, yaza :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok şık olmuş. Deniz kenarında ne güzel oynanır. Bence de yaz gelsinnnn artık.
Sevgiyle kalın.ç

Juliette Koc dedi ki...

Senin bu ahşap çalışmaları gördükçe hadi diyorum git sende yap kendine bu güzelliklerden. Buna rağmen sanırım hiç aklıma gelmezdi bir dama seti oluşturmak :))keyifli oyunlar dilerim..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...