26 Mayıs 2014 Pazartesi

jane austen tilda



Henüz ilkokul, ortaokul yıllarımdayken bebeklerle oynamak yerine genellikle onlara elbiseler dikerdim. Hatta lojmandan arkadaşlarımla diktiğimiz elbiseleri oyuncak bebeklerimize giydirir apartmanın merdivenlerinde sergi açardık. Bir de utanmadan apartmana girenlere bilet parası keserdik :D İlksinnnn hatırlıyor musun? :)



Tilda bebek dilme işi de o yüzden çok hoşuma gitti sanırım. Ama o kadar minik minik el oyalayıcı ki sık sık yapamıyorum. 



Bugün Sevil Saliha ve ben samanpazarına gittik, yeni kumaşlar aldık, pirinç handa gözleme yedik sonra da Sevil'in evine gidip Tilda diktik :) Saliha'nın dikiş bilgisi ile yeni yeni şeyler de öğrendik... 



Eve gelince de elbette bir an önce bitirmem gerekiyordu ki ben de öyle yaptım... Tilda kitabında bu bebeğin adı Jane Austen. Aslında ince keten rengi kumaş aradım bulamadım. Bebeğin orjinalinde elbise öyleydi. Ama ben bu çiçekli kumaşı da çok sevdim.



Ama bu bebek beni epey yordu o yüzden de dinşenmeye çekiliyorum... İçinizdeki çocuk ruhu hiç solmasın ;)

4 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Dikiş dikmeyi seviyorum ama Tilda dikişten öte bir şey. Minik minik el oyalayan bir dolu detayı var. Kocaman iğneler falan... Yok ben bulaşmayayım ama elbiselerini tasarlamak ve dikmek çok eğlenceli olmalı.
Senin tasarımını görür görmez "işte Seden farkı,melez Tilda yapmış " dedim. Farklısın sen,kimse eline su dökemez -gerçekten-
Çok öptüm seni ♥

Juliette Koc dedi ki...

Tilda lar ne çok gözde oldular son yıllarda. Ama oldukça da zor olduğu aşikar hiç bana göre değil :)) Seninkide gayet güzel olmuş Sezencim ellerine sağlık.
Bu arada ahşap boyama uzmanlığına ihtiyacımız var :)) Müsait olduğun bir ara bloğuma uğrarsan çok sevinirim :)) Sevgiler..

Esen Can dedi ki...

Şu Tilda işi çok eğlenceli görünüyor. En çok da giydirmesi sanırım. Düşünsene moda tasarımcısıymışsın da defileye başmankeni hazırlıyormuşsun gibi sanki :)) Hiç denemedim ama bence kesin çoook eğlenceli.
Çok güzel olmuş Tildan, çook şeker, ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş, en çok da elbisenin yakasindaki çiçeğine bayıldım, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...