9 Ağustos 2012 Perşembe

transferin tadı başka



Çok verimli bir hafta geçirdim. Yani atölyedeki sadece ben değil. Hepimiz harıl harıl arı gibi çalıştık. İyi ki atölye var. Hele Ayşegül hem esprileri ile bizi kırdı geçirdi hem de kavanozları boyadı, vernikledi, paketledi, kargoya hazır hale geldi. Yani hem eli hem ağzı bol bol işledi :) Türkan abla da galvanizleri bitirdi yetmedi artsın eksilmesinleri epey kolayladı. Bir de İzmir'den öğrencimiz vardı. Berrin hanım bizi hem hayretle izledi hem de kısacık sürede ne öğrenebilirsem kardır şeklinde boyadı da boyadı :)

Ben mi? Ohoooo neler yapmadım. Şu meşhur koca dolabı boyamayı bitirdim. Tüm yarımlarımı tamamladım. Aşağıdaki galvanizi Nalan abla boyadı, projelendirdi ama bitirmek bana kısmet oldu :) Taşvşanları çok sevdiğimi söylemiş miydim?



Bu kutular da çam ağacından hala mis gibi kokuyorlar. Nostaljik birşeyler olsun, bir yandan da ahşabın damarlı doğal dokusu bozulmasın dedim.




Bir de bir poşetlik yapıyorum ama o bitince, sonra ;)

Ama haftanın en keyif aldığım işi işte bu simitçi sehpası. Taaaa geçen sene İstanbul'dan almıştım. Aylardır da atölyede bir köşede ööyylece duruyordu. Bir türlü elim değmiyordu. Sonunda dün elim değdi :) Ne tarz yapacağıma, ne resim koyacağıma bir  türlü karar veremiyordum. Sonra bir anda, aniden deniz teması olmasını istediğimi fark ettim :) Bu midye kabuğuında denizin sesini dinleyen kız resmi çok ama çok hoşuma gidiyordu. Bir solukta sehpanın içini bembeyaz boyadım, dışını laciver boyayıp mum sürüp kırık beyaz boyadım. Deniz temasına daha da uysun diye çizgi halinde de zımpara yaptım. Ortasına da altı kat transfer sıvısı sürdüğüm resmi yapıştırdım, üzerine ağırlık yapsın diye kitapları koydum. Bu sabaha kadar beklemek üzere bıraktım çıktım.


Sabah merakla hemen sehpanın başına oturdum. Güzelce soydum. Soyarken biraz fire verdim ama olsun nasılsa el boyaması ile tamamlayacaktım. Aşağıdaki fotoğraflar soyma işlemi bitince ve tamamlarken çekildi :)




Veeeee sonuç.... Ben bu sehpayı pek sevdimmmm :) Verniği ve 100 kat verniğinden sonra daha da güzel olacak kanımca... Bu arada resimdeki kızın adını Buket'in kızının saçlarına çok benzediği için Duru Asya koydum :))






Bu arada boynum tutuldu :( Bütün öğleden sonra ağrıdan öldüm. Sağolsun Türkan abla bir koşu gidip evden bana ilaçlar, kremler getirdi. Ayşegül de masaj yaptı. Son olarak Nalan ablanın da eli değince şimdi daha iyi hissediyorum ama hala tutuk...

İşte böyleeeee.... Kızım ve oğlum birbuçuk aydan fazladır Anamur'dalar. Bir özledim bir burnumda tütüyorlar ki sormayın. Ama az kaldı 14'ü akşamı kısmetse biz de yola çıkıyoruz. Sokakta Sera ve Sarp yaşında çocuk görmek istemiyorum içim kötü oluyor.... Bu arada deniz ve güneşe ihtiyacım var :)

Gece gece çenem düştü değil mi? Neyse bu gecelik beni idare edin :))

14 yorum:

elmastasarim dedi ki...

hepside hasrikaaa gözlerimin pası silindi sayenizde :) keşke sizlerin yanında olup bende sizden birşeyler öğrenebilsem ama bi gün olur inşallah...

ANTİGONE dedi ki...

tepsi gerçekten harika, ellerine sağlık. kutular da çok doğal görünüyor gerçekten :))

Unknown dedi ki...

sevgili tarchin,,,,
o kadar guzelki yayinladiklarin,yazdiklarin......
bir solukta geziyorum sayfani
tavsanli obje bir harika....hepsi,hepsi
simtci tepsin.........transferin cok yakismis
diyorum ya hepsi birbirinden guzel
sevgilerimi yolluyorum bahcemden

Zeyzey dedi ki...

Allah kavuştursun:-[

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun hepsi çok güzel ama tepsiyi çok beğendim ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Vay ki vay, tepsi nefaset olmuş, ismi de çok yakışmış, el boyaması nasıl değiştirmiş resmi, çoooookk beğendim.
O çam kutulara oradayken de bayılmıştım zaten, gözüm kalmıştı hatta :)
Yalnız Ayşegül ve kavanoz ikilisini duyunca çok güldüm, canımm yaa hala kavanoz hala kavanoz, sıkıldıysa ben biraz doğal rafya göndereyim de sarsın hehehehe.
Hepinizi çok çok öptüm, çok özledim mucck.

NEFİSE dedi ki...

Geçmiş olsun:( Valla söze gerek yok hepsi özenli çalışılmış belli,ellerine sağlık.

Nilufer dedi ki...

Çam kutularına bayıldım, simitçi sehpan ise ayrı güzel olmuş, ellerine sağlık... Sevgiler

meralhobiart dedi ki...

Hepsi çok keyifli çalışmalar olmuş, çam kutular harika ellerine sağlık.Boyun ağrısını çok iyi bilen biri olarak sana Allah şifa versin diyorum. İyi tatiller.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Hepsi ayrı bir güzel olmuş. Yazını bir solukta keyifle okudum :)
Simitçi tepsisi de şahane olmuş. Tamamlama yapınca, resim daha bir canlı olmuş sanki, söylemeden geçemeyeceğim.
Ellerine sağlık Seden'cim.
Öğrenecek ne çok şey var yaa... Ama ne zaman? Off! :)

D`P dedi ki...

Çok geçmiş olsun :( Eliniz ne kadar yatkın maşaallah, özellikle tepsiyi ben de çok beğendim ellerinize sağlık, Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Seden Hanım merhaba,
Pinterest'eki sayfanızda transfer çalışmalarınızı gördüm ve hemen detayını görmek için bu sayfaya ışınlandım. Öncelikle transferleriniz ve tamamlamalarınız çok güzel olmuş. Bende transfer tekniğini öğrenmeyi çok istiyorum. Ancak İzmir'de 2 kursa gitmeme rağmen daha başarılı bir transfer çalışması gerçekleştiremedim. Genelde beni hep kolay transfere yönlendiriyorlar. Ancak ben zor transfer tekniğini öğrenmek istiyorum. Yılmayıp araştırmaya da devam ediyorum. Ancak araştırdıkça görüyorum ki bu konuda da birbirinden farklı çok teknik var buda benim gibi deneyimsiz birisi için fazla kafa karıştıcı oluyor. Sizinde transfer tekniği hakkındaki yazınızı okudum ancak bazı yerlerde soru işaretlerim oluştu. Sizden ricam bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? (Ankara'da yaşamanız dolayısı ile size ancak bu yolla ulaşabiliyorum). Bir başarısız deneyim daha yaşamamak için ancak size ve deneyimlerinize güvenebilirim. Ör: Transfer sıvısı dediğiniz transfer tutkalımı? Hangi markayı kullanıyorsunuz? Transfer kağıdını ahşaba yapıştırıken, kağıda transfer sıvısı uyguluyormusunuz? Soyma esnasında kağıdı bir keredemi yoksa birkaç seferdemi ıslatarak soyuyursunuz?
Teşekkürler.


tarchinbyseden dedi ki...

Gülşen hanım merhabalar. Bizim kullandığımız transfer tekniğibiraz zor, uzun zaman gerektiren ama bence en iyi sonuç veren teknik. Ece Aymer Craft House'un özel olarak hazırlattığı bir sıvıyı kullanıyoruz. Bu sıvıyı atölyemizden temin edebilirsiniz. Kargo ile yolluyoruz. Fotokopiçekilen kağıdın ön yüzeyine bu sıvıyı 6 kat kuruta kuruta sürüp sonra kağıdı 30dk suda bekletiyoruz. Sudan çıkardığımız kağıdı ön yüzeyi ahşaba gelecek şekilde yerleştirip elimizle ovarak hava kabarcığı kalmadan yapışmasını sağlıyoruz. Sonra en az 8 saat bu halde bekletip sonra soyuyoruz. Soyma işlemi sırasında arada kurumasına izin verin, ne kadar kağıt kusacağına bakın. Net bir görüntüelde edene kadar ara ara soymaya devam edin.

Unknown dedi ki...

Seden Hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda sizlere ulaşmaya çalışacağım.
Her zaman mutlu kalmanız dileğiyle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...