22 Nisan 2012 Pazar

Marilyn Monroe ve kumaş transfer...





Kızımın çok sevdiği arkadaşı için yaptığım bu yastık da kumaşa transfer tekniği ile yapıldı. Yastık kılıfını İKEA'dan almıştım. Peçetenin fotokopisini aldıktan sonra Plaid'in Picture This YTransfer Mediumun'u kalın bir tabaka halinde resmin ön yüzüne sürüp hemen kumaşa yapıştırdım ve uzun süre bir bez yardımı ile ovaladım.



Ardından üzerine ağırlık koyup (kitap) bu sabaha kadar beklettim ve sabah da ızlatarak ova ova soydum. Kızıma da bunun Audrey Hepburn'lüsünü yaptım ama henüz soymadım. Akşam da onu soyarım yarın eklerim :) Ben resmin kenarlarını elimle yırtarak çıkardım. Arzu edilirse kenarları dantel vb malzemelerle süslenebilir. Ben sade tercih ettim. Ne de olsa genç kız odasını süsleyecek ve biraz retro görüntüsü de hoşuma gitti :)

18 yorum:

lolipu dedi ki...

çok güzel olmuş. Ben de yapmak istiyordum uzun süredir ama kumaş alamamıştım. demek İKEA haa ilk gittiğimde bakacağım bu kılıflara:)))

tarchinbyseden dedi ki...

lolipucum nerelerdesin? gözümüz seni aradı valla, gel de yapalım birlikte :)

Nedret dedi ki...

Çok güzel olmuş. Transfer deyince ütüyle yapılanlardan zannetim bir an. Bu resmen ahşaba yapılanlar gibiymiş. Çok beğendim. Eline, emeğine sağlık.

Yelda dedi ki...

Çok şık olmuş ellerinize Sağlık

Noblesse dedi ki...

plaid'in transfer mediumunu bende tişörtte denemiştim, çok güzel olmuş tarchin, ellerine sağlık.

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

nasıl yaaa bu kadar kolaymı peki,bir tutkal tarzı birşey alıyoruz sonra istediğimiz resmi a4 de çıkartıp üstünemi yapıştırıyoruz?

tarchinbyseden dedi ki...

Aynen o kadar kolay Bakteri ;)

lolipu dedi ki...

Bu hafta sonu mesai olmazsa inş. geleceğim. Gelmeden şu kılıflardan alayım bari, çok heveslendim şimdi:))

Unknown dedi ki...

gozum hep yaptiginiz islerde:)
hersey birbirinden zefkli
kizinla mutlu nice seneler
sevgilerimi yolluyorum

mezuniyet tezi dedi ki...

Merhaba,
gazi mezunu olduğunuzu görünce yardımcı olursunuz diye düşündüm
http://mezuniyettezi.blogspot.com/
adresinde bloglarla ilgili ufak,ödüllü bir anket yapmaktayım hem cevaplamanızı hem de duyurmanızı istersem bana kızmazsınız umarım:)Bu konu için teşekkür ederim.
Transfer çalışmanız diğer çalışmalarınız gibi başarılı,ben eski deri çantalarımız üzerine de bu transferlerin yapılıp yapılamayacağını merak ettim.Güzel bir gün diliyorum:)

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel orjinal

Adsız dedi ki...

soyduktan sonra üstüne birşey sürülüyormu yıkanınca birşey olmuyormu cevaplarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar rezzan

tarchinbyseden dedi ki...

Hicbirsey surmuyoruz ama 48 saat sonra arkadan buharsiz ilik utuyle utuluyoruz. 30 derecede makinada yikayabilirsiniz

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

HARİKASIN ELLERİNE SAĞLIK AMA BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.BAHSETTİĞİNİZ YAPIŞTIRICI KUMAŞ İÇİN ÖZELMİ YOKSA CADENCE DEKUPAJ TUTKALIYLA OLURMU:(

tarchinbyseden dedi ki...

Picture this adinda kumas icin ozel transfer tutkali ;)

Nerde Trak Orda Bırak dedi ki...

Merhaba, Yastık şahane olmuş, elinize sağlık. Şu an ben de aynı işlemi yapıyorum fakat soyma aşamasında sorun oluyor. İlk soyduktan sonra beyaz beyaz kağıt kusuyor. Tekrar ıslatıp soyarken de bu kez koyu renk olan yerler yıpranıp soyulmaya başlıyor. Soyma işlemine kurutarak 1 gün arayla mı yapıyorsunuz? Kağıdın tamamen soyulması için ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim. :)

tarchinbyseden dedi ki...

Ilk yapistirdiginizda en az 24 saat bekkettiniz mi? Kagida tutkali yogurt kivaminda bolca surup yapistirinca havasini iyice almak lazim ve soymaya baslamadan once mutlaka en az 24 saat beklemelisiniz. Acikcasi ben iki gun kadar bekliyirum

Nerde Trak Orda Bırak dedi ki...

Merhaba ilginiz için teşekkür ederim. Ben tuval bezi üzerine yapıştırmıştım. Bez tırtıklı olduğundan o yüzden yırtılma yapabiliyor olduğunu düşünerek, bu kez düz bez üzerine yapıştırdım. Ve ben de 2 gün bekleyeyim bu kez. Umarım olur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...