14 Nisan 2012 Cumartesi

İstanbul yolcusu :)

 Kahve kavanozum ile birlikte:



Bu gece 23:30'da İstanbul'a doğru uçuştayız Ece ile birlikte :) ama ne uçuş ;) Yağmurunuzu dindirmeye geliyoruz İstanbuuuuuuullllllllll :)

İş için iş.... ama şimdilik sürpriz, zamanı gelince güzel haberlerimizi alacaksınız elbet :))))

Ben de iki arada bir derede hemencik bir kavanoz boyadım, bizle birlikte İstanbul'a uçacak ve bakalım kimin mutfağına konacak :D tük çok açık verdim :)





Salı günü görüşmek üzere, beni özleyin :)

14 yorum:

Noni dedi ki...

Aaaa inanmıyorum canım merak ettim şimdi, güzel haberlerini bekliyorum, yolun açık olsun!

Unknown dedi ki...

aaa yoksa bana dogrumu gelıyorsunuz istanbulun neresi keske tanısabılseydık ya nasıp dıyelım salıyı bekleyelım :)

Çilekli Mektubum dedi ki...

Hadi hayirlisi, suprizi merak ettim dogrusu. Yoksa Istanbul'da bir sube mi,super olur valla.Benim aklima ilk bu geldi.
Sevgiler.

Rimma dedi ki...

Yaaa,Sedencim,keşke senin tel. numaran bende olsaydı...(Seninle görüşmek,tanışmak çok isterdim,biliyorsun.Poçemu ti ne skazala, çto budeş v Stambule?Ya tebe pisala, çto budu oçen rada videt tebya u sebya v gostyax..

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

İyi yolculuklar ! Seni özlerim tabii ki :)

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

yaaa ikisinede bayıldım ama 1. sine bittim resmen:)

tarchinbyseden dedi ki...

Rimma ya bıla v stambule tolka adin den. İ tolka buisnes. Ya oçin ustala. Ama 2 ya da 3 hafta sonra daha rahat zamanda geleceğim. O zaman rahat rahat buluşuruz.

tarchinbyseden dedi ki...

Bakteri, aslında ikisi de aynı kavanoz :) biri önü diğeri arkası...

Rimma dedi ki...

Sedencim, anlıyorum, tabi bir gün İstanbul'da çok azdı. İnşallah İstanbul'a yine geleceğin zaman buluşacağız seninle)Şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum) Seni odnoklassniki' de arkadaşlarıma ekledim. Maalesef benim facebooğum yok, onu kullanmıyorum, ama odnoklassniki'de beni her zaman bulabilirsin. Artık umarım odnoklassnikiyi de daha sık sık ziyaret edersin, çünkü gördüğüme göre son girişin 4 Marttaydıymış.Seni orada daha sık sık görmekten çok mutlu olurum)

hobivakti dedi ki...

Seden hanım merhaba,

Size bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben kursa gittiğim dönemde cam boyamada şeffaf olan cam boyalarının yanında akrilik boyalarlada cam boyama yapıyorduk.

Blog dünyasına dalış yaptıktan sonra başta Ece Aymer olmak üzere bir çok blokta enamel cam boyaları kullanıldığını gördüm. Bende kullandım ama turbo fırınım olmadığı için normal fırında çatlamalar oldu, 21 gün bekleme süreside sabırsız bir insan için oldukca uzun bir süre. :)

O yüzden zaman zaman cam boyamalar yaparken yine akrilik boyalar kullanıyorum.

Size sorarım şimdi, akrilik boyalarla cam boyama yapılmıyor mu acaba? Yani yapılıyorda dayanıklı olmuyor mu? Akrilikle boyuyorum ama içimde hep bir korku oluyor acaba boya kalkar mı diye... 3-4 kat sprey vernik sıkıyorum.

Diğer sorum; su bazlı vernikte hangi marka kullanıyorsunuz acaba? plaid marka almıştım çok kötü bir kokusu vardı, rich aldım oda kutuların kapaklarını kapatıp açtığımda yapışmalar oluyor ve boyanın kalktığıda oluyor, şimdi cadence aldım ama henüz denemedim. Kursa gittiğim dönemde vernikten yana hiç sıkıntımız yoktu, rich verniği bozdumu bilemiyorum. Bazen rich bazen cadence kullanıyorduk.

Birde bazen kutuları sprey vernik ile vernikliyorum, vernik kokusunun gitmesi için ne yapmak gerekiyor?

Çok uzun yazdım, umarım sizi sorularımla sıkmamışımdır. :)) Şimdiden teşekkürler.

tarchinbyseden dedi ki...

Merhaba sevgili hobivakti. Cam boyarken akrilik boya malesef dayanıklı olmuyor. Enamel boyalar cam üzerinde zamanla kemikleşiyor ve camı çok iyi tutuyor. Malesef akrilik boyalarda bu başarıyı yakalayamıyoruz. Açıkçası ben enamelleri fırınlamıyorum. Çünkü fırınların derecesi birbirini tutmuyor falan birsürü sorun yaşanıyor. Ben bekliyorum. Ama beklerken camımı hiç kullanmıyor değilim. Sadece haşır hulur suya sokmak zorunda kalmayacağım, silerek temizleyebileceğim şekilde kullanıyorum. Mesela bir pasta fanusum var. İçine mini keklşer yapıyorum. Kenarları süslü pasta kağıdı aldım. Üzerinde servis edip sonra sabunlu bezle silip temizliyorum gibi. Ancak 3 hafta geçtikten sonra istediğim gibi kullanıyorum. Bir de bu çok önemli. Cam ürünlerde 3-4 kat vernik çok az. En az 10 kat atmalısınız. Buna çok dikkat edin. Mutlaka sprey vernik kullanın. Fırçaile sürülen akma yapıyor.


Diğer konuya gelince.Ben hep plaidin verniğini kullanıyorum. Evet kokusu kötü ama en iyiürün o piyasadaki. Diğerleri fırçanın ucunda pütür pütür oluyor. Vernik bence bu işin en önemli adımı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir canım :)

tarchinbyseden dedi ki...

Hobivakti unuttum birşey daha :))) Sprey verniğin kokusunu ancak havalandırarak giderebilirsin. Malesef başka bir çaresi yok :/

hobivakti dedi ki...

Zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. :)

Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

so many cute and amazing pics on your blog. love this jar... love the vintage-inspired photo. i love everything vintage! great blog... and enjoyed looking. new follower on google, and i would be honored if you connect with me, too! cheers from usa!



xoxo
jasmine
AdamAlexMommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...