31 Temmuz 2011 Pazar

Makas süsü "meawww" / Scissors/fob "meawww""

♥ • ♥ • ♥

Makas süsü "kuş kafesi" / Scissors/fob "birdcage"

Bu minik makaslara takılan süslere bayılıyorum, özellikle de kanaviçe işli olanlara :) Bu da benden ikinci makas süsü. Bu kuş kafesini sevdim artık bıkana kadar işlerim :D Kumaş 40ct keten bordur. Kızıl kahve ebruli iplikle tek kat işledim, epey zorladı...


♥ • ♥ • ♥

Çarpı işi vintage lavanta keseleri "birdcage" / Lavender sachets "birdcage"


Bu kuş kafeslerini, 32ct kumaşa tek kat muline iplik ile işledim. Keselerin boyu 7x5cm. Dikişini de elde yaptım. Kullandığım iplikler ebruli olduğu için çıkan sonuç çok hoşuma gitti. Kendinden doğal geçişler oluştu.

PASAJ
EMEK SENSİN






Çarpı işi vintage lavanta kesesi "queen" / Lavender sachet "queen"


✿ ✿ ✿



30 Temmuz 2011 Cumartesi

∞ TARCHIN (From Moskova with love ve sonrası): Kompas dergisinin 35. sayısındayım


∞ TARCHIN (From Moskova with love ve sonrası): Kompas dergisinin 35. sayısındayım: "'hem orada, hem burada okullu olmak' yazım, Türkiye-Rusya arasında gelip giden çocuklarınızın okul sorunları ile ilgili. Okumak için: http:..."

çekiliş için son haftaya girdik :)

Çekilişe katılmak için yukarıdaki resmin ya da aşağıdaki yazının üzerine tıklayın ;)
∞ Tarchin Tasarim: 2 hediye birden... Yaz ortası çekilişi :) Bir yüzü...: "16 senedir her yaz geldiğim Anamur'un iki önemli özelliği var. Birincisi Türkiye'nin denizden güneydeki en uç noktası olması ve ikincisi ..."

29 Temmuz 2011 Cuma

Sonunda bitti, çerçevelenmeyi bekliyor...


Sonunda bitti... aslında önceki gün bitmişti ama ben çerçevesini de yapıp fotoğrafını koymak istedim. Gelin görün ki Anamur'da istediğim gibi bir çerçeve bulamadım. O yüzden aceleye getirmemeye, Ankara'ya dönünce bu konu ile ilgilenmeye karar verdim :)

28 Temmuz 2011 Perşembe

Bana oy verir misiniz :)



oy vermek için: http://www.gladekadini.com/sentasarla/index.php?id=24727#/galeri

The smurfs filminin galasındaydım başroldekilerle fotoğraf çektirdim :P




dermişim hihihi :))))

Anemurium antik kenti ve çakıl taşı plajı


Anadolunun denizden en güney ucunda bulunan Anemurium antik kentinin geçmişi M.Ö 4. yüzyıla kadar gider. M.S 1. ve 4. yüzyıllar arasında bir Roma kenti olarak en görkemli zamanlarını yaşamış olan Anemurium, daha sonra Bizans egemenliğine girmiş. M.S 5. ve 6. yüzyıllarda da canlılığını kısmen devam ettirebilmiş olan kent, M.S 580 yılşında büyük bir deprem yaşamış. 7. yüzyılşda gerek Arapların gerekse korsanların baskılarına maruz kalan Anemurium M.S 660 yılında terk edilmiş. Dağlık Kilikya'da bulunan ve balıkçılık, tarım, ticaret yapılan antik kentte surlar, su kemerleri, odeon, tiyatro, hamamlar, palaestra, kiliseler, iki katlı mezarlar ve ev kalıntıları görülmektedir. Yapılan kazılarda çıkan Roma ve Bizans dönemine ait buluntular Anamur Müzesinde sergilenmektedir. Antik kentin deniz kenarı tamamen çakıl taşları ile örtülüdür. Kentin kalıntıları denizin içinde de devam etmektedir. Muhtemelen yaşadığı deprem ve yıllarca dalgalara maruz kalan kentin suyun altında kalan kısmıdır bu. Şnorkel ile dalıp yüzerseniz bu kalıntılar ve aralarında gezinen balıklarla keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Nitekim ben bugün kalıntıları gezerken binlerce balıklık bir sürüye rastladım. Oldukça hoş bir görüntüydü :)






























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...