16 Ağustos 2011 Salı

Güneşte çamaşır kurutmak...


Bir zamanlar balkonlara ipler gerilirdi hatırlar mısınız? Hala gerenler vardır eminim. Ne güzeldir güneşteçamaşır kurutmak... Bazılarınız görüntü kirliliği diyeceksiniz belki de şimdi ama inanın o güneş kokusuna herşeye değer doğrsu.

Yıllarca Moskova'da yaşamanın güzel yanları olduğu kadar zorlukları da vardı elbet. Mesela asla balkondaçamaşır kurutamazsınız.En azından yılın 9-10 ayı... Kurutmaya kalkarsanız en iyi ihtimalle yağmurdan ıslanır ve yeniden kirlenir, daha kötüsü ise kışın donar ve çamaşırlarınız çöp olur...

Evler de küçük... ama yapacak birşey yok. O ufacık evlerde siz ve eşyalarınız zor sığıyorken bir de çamaşırlarınıza yer açmak zorundasınız. Sürekli bir arayış içinde olur insan daha pratik ne olabilir diye... Kurutma makinası mı dediniz? :))) onu koyacak yeriniz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hatta normal boyutta bir çamaşır makinası için bile yer zor oluyor. Çoğu zaman mümkün olan en küçük boy makinayı bulmaya çalışıyorsunuz... Gerçi benim üç evimde de böyle bir sorunum olmadı. Ben sadece salonumun dörtde biribüyüklüğünde bir piyano ile yaşamak zorunda kaldım :)

Çeşitli çamaşır askıları arar durursunuz. Açılır kapanır ayaklı, yaylı duvara asılan v.b

İşte az önce balkonumda güneşe karşı açılır kapanır ayaklı askılığıma çamaşırlarımı keyifle asarken bunlar geldi aklıma... Çamaşırlarım kuruyunca güneş kokacak. İşte bugünü mutlu kılan ufak sebebim :)

bol güneşli günler :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...