29 Haziran 2014 Pazar

pazar pazar yine ben :)



Eveeeeet işte yeni bir fayans çalışması. Elbette çakma mozaik. Fayans desenlerini rast gele kesip hamurlayarak yaptım. Açıkçası bu pazar benim için oldukça verimli oldu. (öğlen uyanmış olmama rağmen :))



Desenleri bastıktan sonra rast gele kestim. Ama işin zor kısmı burada başlıyor. Her parçayı birbiri ile uyumlu ve elbette olabileceği kadar bir biriyle aynı uzaklıkta yapıştırdım. Üstünü 4-5 kat vernikledim. Parlak vernik kullandım ki fayans gibi görünsünler. Bu defa aralarını derz dolgusuyla değil kabaran boya ile doldurdum. Ama bence derz dolgusu daha doğal duruyor. Son olarak her parçanın üzerini mozik sıvısı ile kapladım.

*** Bir önceki çerçevem daha çok hoşuma gitti. Aralardaki dolgulardan dolayı. Bir önceki postta... Ama fotoğrafları iyi çıkmamış. Aynaların eskitmesi balli olmamış.  Ama bu da sevimli oldu :) Bunları yapıp duruyorum da nereye asacağım bilmiyorum :D

***
***

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Her ikisi de çok güzel olmuş, fayans gibi görünüyorlar, desenler de cok guzelmiş, ellerine saglık, sevgiler..

ANTİGONE dedi ki...

ikisi de harika. desen baskısını nasıl yaptığını merak ettim.

tarchinbyseden dedi ki...

Antigone tesekkurler. Desenleri internette bulup print ettim

birdunyafikir dedi ki...

Zor olanı becerip, yapmışsınız ya...
Asılacak yer illa ki bulunur:)

Özgüsel Hünerler dedi ki...

Şahane olmuşlar, bayıldım...Ellerinze sağlık...Ben de eskiden bu işlerle uğraşırdım ama 7 sene evvel kızıma hamile kalınca boya dokunur diye bıraktım.Ne teknikler çıkmış,neler neler...Bayıldım, imrendim...Ben de dikiş dikiyorum ve dikişle ilgili bir bloğum var.Sizi de tesadüf buldum, çok da memnun oldum.Takibe alıyorum hemen.Sevgiler...Ben de beklerim.

tarchinbyseden dedi ki...

Cok tesekkurler... ben de ara ara dikise meraklandim o da gercekten sabir isi :) blogunuza mutlaka ugrayacagim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...