17 Mart 2014 Pazartesi

Çarpı işi ahşap boyamaya karşı :)





hımmmm... nereden başlasam acaba? :)

Tamam... önce yastığımla başlayacağım. Bu yastığın kitini St.Petersburg'dan almıştım ama birkaç ay işlenmeyi beklemek üzere rahmetli anneannemin dolabındaki yeri aldı. Ta ki bir ay öncesine kadar...



Moskova'da yaşarken matruşkalardan bir parça bıkmıştım açıkçası. Ama yine de kalbimin bir köşesinde hala onlara zaafım devam ediyordu. Dönerken elbette pek çok matruşka ile döndüm. Hatta matruşkalar hakkında araştırma yazım bile var.



Sonuçta gördüğüm her matruşkalı şeye atlar buldum kendimi. Bu kiti de Petersburg'daki hobi market Leonardo'dan almıştım. Yünle ilk defa işleme yaptım. Zor olacağını düşünmüştüm ama oldukça rahat işledim...



Uzun süredir ahşap boyama yapmamıştım. Yani atölyede yapıyorum tabi ama evde kendime yapmamıştım. Ece Aymer Craft House'a bu deniz temalı dekupaj kağıtları gelince elbette kim tutar beni. En sevdiğim temaların başında geliyor deniz, deniz fenerleri, martılar v.b Epeydir kendime bir tepsi yapmak istiyordum ama ne istediğime bir türlü karar veremiyordum. Sonunda pazar günü bir şey dürttü. Kalk boya dedi. İyi ki de dedi :)



İç kenarlara bantla çizgi çalıştım. Nedense deniz temalı şeylerde çizgiyi çok seviyorum. Onun dışında dış kenarlar ve içi dekupaj. 100 kat döküp dökmemekte kararsızım. 100 kat sağlam olduğu için seviyorum ama hem tepsiyi ağırlaştırıyor hem de parlak görüntünün bu tarza uymayacağını düşünüyorum...



Bugünlük benden bu kadar. Aslında uzun uzun yazacaktım ama bugün DMC Natura ipler aldık Füsun, Dolunay (http://ahousefulofhappiness.blogspot.com.tr/), Sevil (http://mycolurfullife.blogspot.com.tr/) ve ben. Hemen oturup onları örmeye başlamak istiyorum...

Yeni sürprizlerle yakında burada olacağım. İlk defa tığla motif işeyerek bir şey yapmayı deneyeceğim. Bana şans dileyin :)

14 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Senden kaçar mı hiç?Tığ işini de hakkıyla yaparsın evvel Allah!Yalnız benden ufacık bir öneri Natura'nın bu ipi katlarına çok kolay ayrılabiliyor biraz dikkatli çalışmak gerekir :)
Tepsi harika,yastığa çarpıldım resmen...
Maşallah sana!

tarchinbyseden dedi ki...

Nilgun hanimcim uyarinizi dikkate alacagim cok tesekkurler ;)

Unknown dedi ki...

yastık mükemmel olmuş, tebrik ederim :)

Unknown dedi ki...

Tepsiye bayıldım resimler çok güzel,çizgi çalışmasıda çok yakışmış.Yastıkta harika olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Sedencim ellerine sağlık ikisi de birbirinden güzel olmuş tig işine gelince hakkını vereceginden hic şüphem yok sekerim:))

Unknown dedi ki...

Ben hala ne yapsam diye araştırıyorum. Sanırım sonunda hiç bir şey yapamayacağım. Ama olsun, ipler çok güzel. Tepsi şahane. Yastığın yanına başka matruşkalar iyi gider.Öptüm.

Unknown dedi ki...

Yok yok vazgeçtim .Başka matruşka istemez.Çok olur.

birdunyafikir dedi ki...

Matruşka yastıklar nasıl tatlı:)
İşlemesi uzun sürdü mü peki?
Tepsi de ne kadar güzel, elinize sağlık.

tarchinbyseden dedi ki...

Beyza hanim yaklasik 1 ay surdu ama daha kisa surebilirdi boynum rahatsiz oldugu icin yavas ilerledim. 10 gunde falan biter

Unknown dedi ki...

sevgili seden..
tam sana yakisir bir paylasim:)
bayildim matruska yastiga
ellerin dert gormesin...sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

matruşkaya bayılırım hele böyle emek verilmiş,çarpı işi e biraz da romantikse biterim ben, tepsi desen o ayrı güzel resim, o çizgiler her şeyiyle harika ellerinize sağlık.

Mycolourfullife dedi ki...

Çok çok güzel oldu matruskan...tepsiye gördüğüm gribi hayran kaldım.ellerine saglık canım....

Adsız dedi ki...

Seden hanım tepsinin dış kenarlarındaki dekupaj kağıdına eskimiş görüntüyü nasıl verdiniz? Beyaz yağlı boya eskitmemi yaptınız acaba?

tarchinbyseden dedi ki...

Beyaz akrilik boya ile supurme yaptim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...