16 Aralık 2012 Pazar

naif ve doğal...

DSC00256 Yeni yıl ruhu hala devam ediyor, umarım geçmez de :)Bu çam ağaçlarına ne yapacağımı uzun süre düşündüm ve birgün Ece atölyeye bir kitap getirdi... İçindeki resimler öyle naif, masalsı ve doğal duruyorlardı ki... Elbette ben de pekçoğunuz gibi sevimli penguenlere, tonton noel babaya, tompiş kardan adama bayılıyorum :) Ama tarz olarak daha masalsı şeyler ilgimi çekiyor. Polar ekspresi hatırlayan var mı? Ah nasıl unutulur o animasyon. Mesela o film benim animasyon türünde ilk üçümdedir. Ne demek istediğimi anladınız sanırım :)Oldum olası Rus masal minyatürlerine ve naif resimlerine de bayılmışımdır. Onlar da aşağı yukarı bu tarzdadır. DSC00260 Neyse lafı çok uzattım sanırım :) İşte naif tarzdaki çam ağaçlarım... Boyma, süpürme, dekupaj ve yağlı boya eskitme teknikleri var bu ağaçlarda. Önce yeşile boyadım ağaçları, sonra kenarlarına altın rengi ile süpürme yaptım. Resimleri yapıştırdıktan sonra da yağlıboya eskitme uyguladım... Arkalarına da farklı kağıtlar uyguladım ki istedikçe farklı kullanayım diye. Beğeninize sunulur ;) DSC00261 DSC00259 DSC00258 DSC00257

16 yorum:

Arzu dedi ki...

Harika olmuslar, çok begendim, sevgiler..

Elisi Defteri dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, böyle masalsı tarz benim de çok hoşuma gidiyor, elinize sağlık.

Fidan Başaran dedi ki...

tek kelimeyle aşık oldum Seden'cim ben bunlara:))))muhteşemmmmm

Unknown dedi ki...

Bunlar çok güzel olmuş, bu tarzı çok beğendim. Yalnız hocam süpürme dediğiniz nasıl yapılıyor, onu bilemedim?

tarchinbyseden dedi ki...

Melike seninle süpürme yapmamış mıydık? Kuru kıl fırçaya akrilik boyayı alıyorsun, fazlasını iyice kağıda sürerek bırakıyoprsun, sonra akşaba sürüyorsun, çizgi çizgi bir boyama oluyor.

lolipu dedi ki...

Sedencim harika olmuş bunlar:)) çok güzeller. Benim de boyadığım ama henüz bitiremediğim bir çam ağacım var. Bakalım benim yaptığım neye benzeyecek?

tarchinbyseden dedi ki...

merakla bekliyor olacağım canım ;)

Unknown dedi ki...

merhabalar sevgili tarchin
o kadar dogal ...
o kadar hos gozukuyorlarki...
vede bir okadar sevimli
ellerine saglik
sevgiler hem sana,hem sevimli agaclararina...

elmastasarim dedi ki...

yine çok yaratıcı harika objeler süpersiniz Seden Hanım bayılıyorum zevkinize...

hobivakti dedi ki...

Çoooook güzeller. :)

Unknown dedi ki...

Yapmamışız hocam ama ben şimdi öğrendim hemen denerim :) Bir de şu çizgi çizgi bir eskitme vardı onu da merak ediyorum. Kendimce mantık yürüttüm; mumla eskitme gibi yapılıyor da cetvelle çizip o çizgi üzerinden mi zımpara geçiliyor acaba?

a)Ne alakası var
b)Doğru tahmin, aferim benim öğrencime.
c)Ankara'ya gene gel de öğreteyim :)

tarchinbyseden dedi ki...

Melikecim b ama olsun yine de ilk seferi birlikte yapmamız lazım o yüzden c :D

ZEYNEP dedi ki...

Harika şeyler yapmışsınız hepsine bayıldım emeğinize sağlık

Unknown dedi ki...

Seden Hanım merhaba, Merakla takip ettiğim kişilerden birisiniz. Yaratıcılığınız, kombine yeteneğiniz hatta takip ettiğiniz bloglar bile bana rol model oluyor. Birgün mutlaka sizinle tanışıp sizden ders almak isterim. Zira sizin ellerinizde sihir var...İzmir'den sevgiler, şimdiden size mutlu seneler:))

tarchinbyseden dedi ki...

Gülşen hanım merhabalar, ne güzel şeyler yazmışsınız hem gururlandırdınız hem utandırdınız beni. Elbette ben de tanışmayı, iki çay molası sizle ders yapmayı çok arzu ederim. Umarım bunu birgün gerçekleştiririz. Büyüdüğüm, özlediğim şehre kucak dolusu sevgiler :)

dshandmade dedi ki...

Bayıldım, bayldım... Yaptığınız tüm işlerin şahane bir tarzı var. bütün işleriniz için gönülden tebrik ediyorum. sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...