18 Ocak 2011 Salı

Oğlumun ilk suşi yapma deneyimi :)

Yani evet, sporu çok seviyor oğlum Canavarusarpus. Futbolu güzel oynar ve tabi basketbolu. Pinpon ve tenisde de fena değildir hani.

Ha bir de yazar. Durmadan yazar. Bazen gece yatırdıktan sonra kontrole gidiyorum bir de ne göreyim... gece lambasının ışığında yine gizlice birşeyler yazıyor. Genellikle senaryo yazar benim oğlum. O da geçen sene gelişen bir hobi oldu. Moskova Türk Kadınlar Organizasyonunun çocukkulübünde Neslihan öğretmeninin dersde verdiği görevle gelişen bir durum. İyi de yazıyor hani... Sadece bazı kelimeleri yanlış yazıyor, o da normal, Türkçe'yi daha yeni yeni doğru kullanmayı öğreniyor. Ne de olsa doğduğundan beri Rusça ile haşır neşirdi.

Ama bugün... bugün oğlumun yeni bir meziyetini keşfettim. Süper suşi yapıyor. "Anneeee ben de yardım edeyim" dediği zaman eyvah dedim, anlaşılan bu akşam yemeği geç yiyeceğiz. Ama oğluşum beni utandırdı resmen. 5 yaşından beri suşiyi zevkle yer Canavarusarpus.(anasnın oğlu :)) biz otuzumuzda keşfettik suşiyi, beyimiz beşinde :) Ben sadece pirinci haşladım işte hepsi o... Geri kalan herşeyi yaptı, bana da izlemek kaldı. Malzemeleri koydu, sardı, kesti ve tabaklara servis etti... Bu arada oldukça da ustaca yaptı. Anlaşıldı geleceğin jamie oliver'ını yetiştiriyorum :D Şaka bir yana, günümüzde kalitel aşçılık çok gözde bir meslek... neden olmasın ;) hem yemek yapma derdinden de kurtarır beni hihihhi

6 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Maaşallah çok becerikli oğlunuz.Şanslısınız valla:!

tarchinbyseden dedi ki...

Teşekkür ederim. Bütün çocukların kendine göre meziyeti ve güzelliği var :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ay kaç yaşında bu çocuk, sen kaç yaşındasın? Kafam karıştı:) Maşallah...

tarchinbyseden dedi ki...

Teşekkürler pericim. 10 yaşında. 14 yaşında dakızım var :) ben de bu pazar 40'ı deviriyorum ;)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sana da maşallah o zaman. 14 yaşında bir de kız... Gidip Facebook'daki fotoğraflarına bir daha bakacağım. Fıstık gibisin:)

tarchinbyseden dedi ki...

teşekkürler canım yaaa şımardım bak şimdi :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...